Две најважни работи кои треба да ги слушаш: Баба ти и Рокенрол!!!

- Чедо, шо си седнал сам на скалите? - Бабо, ме изеде депресија право да ти кажам. Панични напади ме пукаат, ме тресе  анксиознос, параноишам за бош работи, не знам шо ќе се праи. - Сине, ќе помине, само загашти ...

Веќе капка алкохол не ставам у устата

Будам се и си викам: “Веќе капка алкохол не ставам у устата.” Слетува ми гаврано од Неврмор на џамо и ми вика: “Дечко, скапи си ја главата.”

Ми фали она време…

Ми фали она време коа уз јутарња кафица прелистуеш весник и читаш било шо, а знаеш дека не е лага. Давно је давно било то..

Денеска ќе перам црни…

-Синко, денеска црни ќе пуштам, имаш ли нешто за прање? -Имам мајко, душата, хуморот и владините бизниси.