Како да изберете здраво и вкусно месо?

Бојата ,мирисот и вкусот се основни показатели на квалитетот!
Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com
Бојата и мирисот се тие што укажуваат на тоа дали месото е свежо. Светлоцрвената боја e јасна и карактеристична за свежото месо,за разлика од она кое е потемнет или дури и смеѓо! Мирисот не треба да е интензивен, туку да се чувствува благ мирис на крв. Ако е непријатен, тоа треба да ви биде сигнал да не го купувате.

Квалитетното и свежо месо е меко на допир и прошарано со маснотии.

Извор: telegraf.rs
Посетено 222 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!