Со пролетта си доаѓа и точакот

tocakot

Со пролетта си доаѓа и точакот – лебдечка направИја за скопските улици, со која нема шанси да заглавиш во сообраќајот. Ама – точакот прашлив од зимското чмаење во влезот, ланецот паднат, гумата издишана. Одиш кон пазарот за да го поправиш и измиеш. Недела е, а сите се тука. Еден го мие, друг го мести ланецот, пумпа гума – И НИКОЈ НЕ САКА ПАРИ!!!! Ете такво пролетно добредојде ми приреди мојата нова населба – Тафталиџе 🙂
Нека се нижат убави утра и миризливи пролетни денови, мили луѓе!

Светлана Сеси Камџијаш

Посетено 179 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

sunwin sunwin apk tải sunwin apk

sunwin.apk mới nhất sunwin club tải sunwin

sunwin

tải sunwin

tải sunwin