Пушиш?

– Пушиш?
– Да.
– Колку дневно?
– Три кутии!
– Колку пари е една?
– 80 денари
– И колку години пушиш?
– 15 години.
– Значи ако една кутија те чини 80 денари, а ти пушиш три дневно, што значи месечно на цигари трошиш околу 7.500 денари. За една година тоа би било околу 90.000 денари, така?
– Така.
– Ако годишно трошиш 90.000 денари, за 15 години си потрошил околу 1.400.000 денари.
– Така е..
– Да не си пушел тие 15 години и да си ги собирал парите на девизна сметка, заедно со каматата од тие 15 години сега ќе можеше да си купиш Ферари!
….
– Ти пушиш?
– Не!
– Па кај ти е Ферарито? 🙂

Посетено 2.502 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

anime streaming. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 9

AnimeDao Black Clover

free anime JUJUTSU KAISEN (Dub)

watch anime AnimeDao So I'm a Spider, So What?

AnimeDao Dragon Ball (Dub) Episode 153