Ивана и Ивана, едната со слики и графики, а другата со накит

 Универзумот на двете Ивани во Куќата на Робевци
kukata na robevciОхрид и љубителите на исчекорите на македонската ликовна сцена, во претстојниве две недели, ќе имаат можност да бидат сведетели на едно навистина исклучително уметничко доживување. Во единствениот амбиент на Галерија-музеј „Куќата на Робевци“, во стариот дел од градот, онаму каде и најмногу прилега, ќе се случи заедничката изложба на графики, слики и уникатен филигрански накит на уметниците Ивана Настески и Ивана Стојановска – Станковиќ.

ivana i ivana_majkatiitatkoti

Текстот на Љупчо Јолевски е превземен од Радио Слободна Европа кој во целост можете да го прочитате ТУКА
Посетено 731 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!