Велосипед

[fblike]
Разговарав со пријател од Ѓорче
за тоа вчера, му викам што ви требаше
тоа кршење коли и дуќани
Ми вика
„лесно ти е тебе во Центар, нас ни
е преку к.. од провокации и закачки
ова е капак“
и продолжи во тој тон, со конкректни примери,
со луѓе од конкректни села
„Џабе ќе изиграваш космополита и мирољубив
ако некој нон-стоп ти се сили“ – ми кажа за крај
Не знаев што да му одговорам, не сум му во кожа.
Посетено 21.280 пати