Ни ора ни копа

rakija_majkatiitatkoti

Првите (три) ракии
се за мене.
Другите (неколку)
за потстанарот
во главава.
Третите (незнам колку)
за ѓаволот,
што ме тера
да заборавам,
кај сум бил,
што сум правел
и колку сум испил.
Пичка ли му материна!

Посетено 1.796 пати