Ќе ве чекам до кај осумдесе, па ќе праиме муабет!!!

kiril-stoimenov-profil lev_majkatiiitatkotiПечеме ракија кај другар ми у двор, и дедо му (иначе со благ стадиум на Алцхајмер) дава инструкции од страна.Од време на време го тепаат некои видеохалуцинации па брка невидливи луѓе од двор, си праи муабет со некои имагинарни поштари и инкасатори, мене ме вика ‘Тато’ и слично. Но, за среќа у целата несреќа, тоа е само на кратки и ретки етапи.
Додека муабети со ликовите шо само он ги гледа, ние фаќаме сеир, коментираме, си играме мајтапче на негова сметка. И така цел ден.
Пред да се идеме, се поздравувам со сите, па на крај и со него.
Ja: Поздрав мајсторче, секое добро, да се испие за убаво ракијата, па се гледаме наредна година пак.
Он: Поздрав младо јуначе. Гледам цел ден мајтап тепате на моја сметка. Ама не му се сеќирајте, ќе ве чекам ја и вие да напуните осумдесе, па ќе праиме муабет!!!
КАКОВ ШАМПИОН!!!

[button color=”#000″ background=”#fff” size=”small” src=”http://http://majkatiitatkoti.com/author/dablju/”]Можеби ќе ве интересира повеќе од Кирил Стоименов[/button]Alfa-GooolemNovogodisenPopust-2017-11-16-1180x90

Посетено 379 пати