Искачајте сите надвор, „Love is in the Air“

Си лежам дома на кауч, мислам на ништо, т.е. ништо не мислам
и слушам Македонско Радио
Наеднаш радиото вика
„Искачајте сите надвор, Love is in the Air“
и ја пуштаат песната
Јеее, супер вест, онака по боксерици и папучи
искачам надвор пред зграда
и останувам шокиран !!!
Небото црно, воздухот смрдлив, врне црвен дожд, не се дише
Се враќам дома изнервирам и се јавувам во емисија
„а бе вие нормални сте?, надвор е апокалипса
ни Љ нема од Љубов“
„извини дечко од кај се јавуваш?“
„од Скопје“
„хаха, ова е емисија за иселениците во странство,
не важи за Македонија, за вас после ќе
пуштиме сплет песни од Death can Dance“
„ не сте здрави жими се’, баш сте пед…“- не ни докажав а од таму
се слуша „ту-ту-ту“- ме исклучија ненормалниве!
Стварно нема смисла, кај плаќам радиодифузија
а не смеам ни јавно да го кажам своето ценето мислење
Педери

Посетено 667 пати