Зошто момците избираат девојки кои им се недостижни?

zosto-momcite-izbiraat-devojki-koi-im-se-nedostizni-1

Момците како посилен пол носат ген кој ги тера да ловат, освојуваат
и да ја докажуваат својата машкост.
Додека делот на нивно игнорирање останува на девојките кои сакаат да ги освојат.
Двата пола се чудни бидејќи секој има свои предности и недостатоци кои не можат да се објаснат со зборови, но сепак ќе се обидам да објаснам еден недостаток кај мажите, а тоа е зошто избираат недостижни девојки за освојување.
Сакаат да си ја подигнат самодовербата
Доколку секогаш се дружеле со девојки кои сами им се нуделе на тацна, момците понекогаш сакаат да изберат девојка која никогаш нема да се понуди сама на тацна, туку ти ќе треба да и се понудиш неа за да ја освоиш.
Со тоа на момците им се подигнува самодовербата, секако доколку ја освојат недостижната девојка која ќе ја пикираат на почеток.

Сакаат да си го наполнат егото
Освен самодовербата, момците сакаат да си го наполнат егото со освојување на девојка која не секој може да ја освои.
Може да наидат и на разочарување, секако доколку девојката ги одбие, а тоа наместо полнење ќе резултира со празнење на егото.

Се заљубуваат
Понекогаш едноставно се заљубуваат во некоја девојка и не гледаат на неа како недостижна, едноставно се обидуваат да ја освојат на секој можен начин.
Доколку ја освојат наклонетоста која ја бараат тоа ќе им биде доволна награда за вложениот труд.

Сакаат само секс
Недостижните девојки не секој може да ги има, не секој може да зборува со нив, а камоли пак да ги убеди да имаат секс со нив, бидејќи тие сами бираат, не се бирани од страна на момците.
Доколку едно момче одбере девојка со ваква репутација, тоа може да биде под иницијатива на околината која го убедува дека нема да успее да и се вовлече во гаќичките.
Момците со ваква намера, најчесто не успеваат да ја остварат истата бидејќи се однесуваат вештачки, а девојките тоа го приметуваат.

Сакаат партнерка слична на нив
Само недостижни момци за секоја девоја, одбираат да освојат недостижна девојка за секое момче.
Сличностите се привлекуваат, а ваквите момци одбираат недостижна девојка бидејќи едноставно сакаат да имаат партнерка слична на нив.
Момци, се пронајдовте?
Посетено 3.621 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!