‘Еднорог Жена‘ Има Закажано Операција За Отстранување На Рогот На Главата

[fblike]zena ednorog_majkatiitatkoti
Една постара жена која живее во Кина стана позната како “еднорог жена”, затоа што има голем израсток кој никна на врвот нејзината главата, сличен на роговите кај животните. Нејзиното вистинско име е Liang Xiuzhen, 87, и таа наскоро ќе биде во можност да живее без рогот кој ќе и биде отстранет со хируршка интервенција. 
Абнормалниот израсток ја спречува да спие, и тоа почна како едноставна “црна бенка. “Рогот” се разви во нешто малку поголемо, сепак, на крајот го зазеде поголемиот дел од челото. Нејзиниот син, Wang Chaojun, рече: “Мајка ми се пожали на оваа бенка-како да расте на нејзината главата и ја чеша цело време Најдовме начин да се излечи нејзиното чешање со користење на традиционалната кинеска медицина, но се остана на тоа.”
Две години подоцна, бенката почна да никне во мал рог – големина на мал прст. Старицата случајно го скрши малиот рог, кој повторно се зголеми во должина од 13 сантиметри за помалку од шест месеци. Докторите ја дијагностицира како ‘cornu cutaneum‘, или keratinous  тумор на кожата кој може да прерасне во форма на рог.
Посетено 2.267 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!