Здраво ќелнер, држите ли нешто органско у кафанава?

Седиме у кафана и доаѓа другар со некој братучед, нешто полу-информиран веган, тешка цепидлака.
Доаѓа ќелнерот…

-Здраво, шо ќе треба за вас дечко?
-Шо органско имате да ми препорачате?
-Имаш се, свински џиѓери, пилешки срца, шќембе чорба…се е тоа 100% од внатрешни органи!!!

 

Посетено 1.581 пати