Во кожа сум им

vo gomna_majkatiitatkoti
Не сум човек кој
лопатари отпосле.
Да сум бил на самото место
би одреагирал инстиктивно –
или би спасувал или би ме спасувале.
Сега, сите сакаат да бидат генерали
онаму кај што требаат постари водници.
Превенција или задоцнета интервенција? –
елементарно прашање со прост одговор.
Вината е кај оние што ја оспоруваат.
Сеедно, нам дефинитивно не ни
требаше поплава за да сфатиме
дека сме до гуша во гомна.
Посетено 672 пати