Вети ми

ne mi vetuvaj ljubov[fblike]
Не ми ветувај љубов која крај ќе нема
Оти се’ на светов свој почеток и крај има
За да може кругот животен да се врти без престан
А со него и ние по неколку пати да се раѓаме и умираме
Ниту сакам ѕвезди од небо да симнуваш
Остави ги онаму горе
Токму таму каде што треба да бидат
Оти јас и онака накит не носам
Не ми ветувај дека се’ мед и млеко ќе биде
Оти од мед и млеко стомакот не се полни
А и блажината поубава ќе биде
Ако некогаш шака горчливи бадеми изголтаме
Ниту сакам во мир да бидеме секој пат
Ете некогаш и да се покошкаме сакам
Да те чујам и гласот да ми го слушнеш
А и постелата велат помека е после караница
Не ми ветувај дека јас единствена љубов ќе ти бидам
И дека за мене би умрел туку така
Оти рожбата наша пред мене да ти биде сакам
И за неа да живееш а со тебе и јас да се радувам
Ниту сакам голема куќа да ми стокмиш
И сите одаи од злато и мермер да тежат
Сакам сопче во кое љубов ќе ти дишам
Од кое дворец и дом ќе ти направам
Не ми ветувај оти ти пред мене на оној свет ќе одиш
Оти тој што љуби секогаш за тоа се моли
За болката од напуштање на саканиот да не ја сети
И ко жив мртовец на земјава да продолжи
Ниту сакам алтани дома да ми носиш
Ако на себе насмевка од дома не облечиш
И пред в куќа да влезеш грижи од себе расоблечиш
Та да те гоштевам со душава и телово до зори
Не ми ветувај
Не ми ветувај она што и обајцата знаеме
Дека ветено-сторено не ќе биди
Ете
Вети ми оти низ веков ќе врвиме без лаги
И оти срцата топли еден за друг ќе си ги чуваме
Вети ми оти ноќ ќе нема
Која без твојот бакнеж ќе ја минам
И дека ден не ќе осамне
Без во тишина да се чуеме како дишеме
Вети ми оти пред тебе ако одам
Ќе ме имаш на ум ко љубов
И дека ќе живееш ко тука да сум
Вети ми оти во друга, мене нема да ме бараш
И дека сам не ќе останеш
Еве
Еве вети ми оти ако пред мене заминиш
Ќе ме чекаш дур да дојдам
И дека нема да ме заборавиш
А до тогаш
До тогаш само живот вети ми
Во кој се’ ќе има
И во кој и ќе се опцуеме и ќе се галиме
Заедно ќе тагуваме и на глас ќе се кикотиме
Во кој и здравјето и болестите
Еден до друг ко карпи две ќе ги тераме
За среќен да бидиш
И среќна да ме направиш
Вети ми
Вети ми

baner-latte-595

Посетено 1.492 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!