Тетеец – дел од нашиот фолклор

80% од татковците на моите другари го имаат дома. За не дај боже. Производство крагуевачка ‘Застава’, М-57 калибар.

Совршено оружје за убиство на:

-сопругата фатена на дело како те изневерува, пошто си се вратил порано од терен
-брат ти и татко ти, при делењето на имотот
-или на случаен минувач, при славење на некоја свадба…

После секирата и ножот, најзастапено средство за убивање кај нашиот народ.

Можда ни е и дел од фоклорот, а да не знаеме…

Посетено 295 пати