Смислата на Кириловата азбука (абвгд):

Фејсбук статус: Светлана Сеси Камџијаш
abvgd[fblike]
АЗ (јас, субјектот, сознавачот, се протегам од а до з 🙂 )
БУКИ (предметот на спознание, ти)
ВЕДИ (процесот на согледување, спознавање)
ГЛАГОЛИ (искажување на виденото)
ДОБРО (категоријата без која не трае светот)
ЕСТ (постоењето, бидувањето, најважниот глагол 🙂 )
ЖИВОТ (…)

savatours-baner

Посетено 498 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!