Скопско и точен Даб

Mug of beer close up on wooden table[fblike]
вчера, во една позната вила за свадби
другар ми прашува какво пиво има
Келнерот му вика скопско и точен Даб
Ок, нарачува Даб
По некое време иде на шанк, нарачува точен Даб
и шанкерот мртов ладен вади пластичен 1,5л Даб
и му става во чаша
-Ова ви е точен Даб?
-да бе, има некој проблем?
-ма нема, супер сте, срцки сте
само од позади не е мазен него има топченца?
„да, таков “ – ми вика
„знам кај ти е телефонот…во Барбакан е, јас по грешка сум го собрал“
Дечкото ме гледа со прашалници „од кај во Барбакан кога цела вечер сум овде?“
„ај со мене ќе ти објаснам уз пат“
И така, важно се добро се заврши
savatours-baner
Посетено 1.530 пати