Сите зборови сосе љубовта со земја ги покривам

zemja_majkatiitatkoti
зборовите ми умираат
како војници во бесмислена битка
кај што никој жив не останува
безимени
со броеви наместо тела
жигосани во пепел
ми умираат сите зборови
за тебе
за себе
за да си олеснам
заедно со солзите
за да те исплачам
и ми доаѓа
рацеве во утроба да си ги заријам
сета љубов да ја откорнам
да престане да ми вреска матката
да престане срцево да трча
и болкава да умре во мене
безгласно
да те снема
да ме снема
да те закопам
да ми останеш само лузна
без вкус
без мирис
без слоеви тежина
без да трепнам
без сила
ниту волја
или надеж
со очи ококорени и суви
со раце ладни и груби
со лушпа
под која веќе ме нема
ми умираат зборовите
по тебе
по себе покрај тебе
и копам
ги запретувам
сите зборови сосе љубовта
со земја ги покривам
без да оставам знак врз нив
за да немам каде
каде да се вратам

[button color=”#000″ background=”#fff” size=”small” src=”http://majkatiitatkoti.com/prikaski-za-mali-deca/ana-bunteska/”]Можеби ќе ве интересира повеќе од истиот автор[/button]

Посетено 702 пати