Сент Паули: Sидови Отпорни На Мочка

Жителите на Сент Паули се одмаздуваат на пијаните “ноќни птици”
Отпорените sидови на вода и урина во Германија.
Отпорените sидови на вода и урина во Германија.[fblike]
Сент Паули во Хамбург е една од најдобрите области за  ноќен живот,
таа привлекува толку многу посетители, кои кога ќе се опијанат имаат
тенденција да уринираат на ѕидовите во доцните ноќни часови
Погледнете ја неодамнешната снимка во Сент Паоли

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=uoN5EteWCH8[/youtube]

Заедницата може конечно да стави крај на “wildpinkler” (диви уринатори). Со премачкување на две згради на кои најчесто се уринираше, беа префарбани со  специјална боја hydrophobe која е скапа, чини повеќе од 500 евра за да се покријат 65 квадратни метри, но веќе се гледаат позитивните резултати. Луѓето кои мочаат на ѕид сега се мочаат сами(урината се одбива од sидот и се враќа назад на нив). Ако се спореди со секојдневно чистење на неред и страшна миризба, како и вклучената колатерална штета, тоа дефинитивно вреди.
Посетено 1.708 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!