Самоактуелизација

cura-u-jakna_majkatiitatkoti
Имате ли слушнато за самоактуелизација?
За тие што прв пат се запознаваат со овој поим, самоакуелизацијата значи осознавање на сопствените предности и недостатоци, ограничувања и очекувања.
Со запознавањето на вашата душа и личност, ќе бидете спремни за реагирање во различни ситуации.
Покрај тоа што ќе се потрудите да ги засакате вашите позитивни страни, потрудете се и да ги прифатите своите недостатоци.
Со тоа што ќе ги прифатите вие потсвесно ќе започнете да ги елиминирате. Тоа значи дека првиот чекор е прифаќање и љубов кон сопствената личност и тело.
Следно, потребно е да си бидете самите себеси најдобар пријател.
Не претставува лоша работа и понекогаш да си разговарате самите со себе. На глас. Бидејќи, секому во животот му е потребно време да биде сам и да комуницира единствено со сопствената душа и внатрешен глас.
Не заборавајте дека научниците рекле – “Оние кои водат разговор со својот внатрешен глас, на глас, без помислата дека се луди, се најинтелегентните луѓе во светот кои го движат напред. Тие ги прават промените.”
Независно од возраста, полот, националноста, вие секогаш може да се обидете да се запознаете себеси подобро, дури и во моментот кога мислите дека се знаете доволно.
Секогаш ќе има нешто ново за себе што ќе ве изненади.
Бидете подобра и поуспешна личност уште денес! Застанете пред огледало и поздравете се – Здраво, јас сум.. Сакам да се запознаеме подобро.
Сакам да ти помогнам да се засакаш себеси бидејќи ти си уникатна и единствена личност, со добро срце и силен дух.
Сакам заедно да успееме во животот!
За крај, истражувајте ја сопствената личност. Бидете љубопитни и постојано стремете се кон подобро.
Запомнете, кога ќе го достигнете овој степен на свесност, вие сте на добар пат да ја остварите самоактуелизацијата.
Со среќа!
Посетено 1.306 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!