Трогателно: Приказна за еден осамен нож…

trion uantre
А биле шест комада
У комплет
Сега е сам
Само тој у цела куќа
Го користат за се и сешто
Служи за мачкање на леб
За сечење на леб
За сечење на месо
За оголување на жици
И гајтани
Одвртување шрафови
Отварање на амбалажи
Го чуваат како очите
Во главата
Но сам е
Јеби га…
Посетено 451 пати