Очите и говореа повеќе…

ocite i govorea poveke
Очите и говореа
повеќе од искуството
повеќе од погледот
а молчеше секогаш кога
сакаше да каже било што
освен вистината
зашто незнаеше да говори
низ зборовите
знаеше само да зборува
со очите кои толку вешто
ги криеше и прикриваше
кога солзи се утопуваа
во морето на нејзината душа…
Очите и говореа
повеќе од вистината
што ја криеше како мало дете
со кукла во рацете
и срамежливи насмевки
а беше жена,
со толку живост во своите вени
толку врелина во своите дланки
да го загрее сонцето до солзи…
Очите и говореа
повеќе од болката
која ја голташе со радост
само за да ги прикрие
своите маки и да го одбегне
подсмевот на луѓето
алчни и гладни за нејзиниот пад…
И беше вешта да ги скрие
сите емоции кои требаше
да останат само нејзина сопственост
но очите и говореа повеќе…

Сања БежовскаОгледало на една душа

Посетено 905 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

Website https://animeheaven.pro: Watch Ruin Explorers Fam & Ihrie animeheaven Episode 4 hunter x hunter anime heaven

GoGoAnime: Revue Starlight (Dub) anime episode 12 online free at https://gogoanime.be i want to eat your pancreas gogoanime

AnimeKisa: Kyousou Giga anime episode Full online free at https://animekisa.in watch anime free

WCOStream: Wakaba Girl anime episode 13 online free at https://wcostream.cc wcostream dragon ball z

Soundcloud: https://soundcloud.com/gogoanimebe

Voz: https://voz.vn/u/animefreakws.1746641/#about