Образовни реформи: Петиција за промена на лекциите за ‘предвесници на пролетта’

Група родители, ентузијасти, од сите краеви на Македонија, распишаа петиција во која јасно и концизно се бара на лекциите за пролетта по предметот ЗПО (Запознавање на природата и општеството), да биде променет сегментот кај предвесниците на гореспоменатото годишно време, или попрецизно, кокичето да биде заменето со вистинските предвесници како што се младиот лук и кромид…

…изјавува Ројтерс.

Посетено 304 пати