Оаза на мирот требаше да бидеш, мајко мила МаЌедоЊо!

Поглаварот на една од двете верски заедници се сликува со сабји, јатагани. Владиката на другата повикуе на финална чистка, пресметка и елиминирање на противниците-предавниците.
Во кои Богови (у)веруваат?

Пола влада е онаа истата, такавикани тендераши… ама ќе да е чесниот дел, овие се “наши”!?

(Амди) Бајрам си праи со паметот наш, Богот на сите партиски лидери!

Убедљиво први у смртност на новороденчиња и загаденост… у свеЦки рамки!

Нато. Еу. Името. Мамето….

Пропаганда јача од Уганда.

Несреќно родена, неабортирана. Отфрлена. Непризнаена и напуштена… ќерка на европските “родители” и “вредности”. Безлична и безимена!

Колку ли само напатена, ти си! А Оаза на мирот требаше да бидеш, мајко мила МаЌедоЊо!

Александар Чоне Чоневски

Посетено 386 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!