Неверојатен 104 Годишен Учител По Јога Се Уште Се Витка Како Змија

neverojaten-104-godisen-ucitel-po-joga-se-uste-se-vitka-kako-zmija-1[fblike]
Неверојатниот Swami Yogananda Maharaj кој е роден во 1908 година
во Индија е најстариот учител по јога кој се уште
е во форма и покрај староста
Тој цели 17 години предава вид на јога кој се вика Sukshumavyayam Yoge.
Оваа јога е древна и започнува со суптилно загревање и нежно растегнување, бавно дишење, опуштање и едноставни вежби.
Стариот учител и покрај своите 104 години има здрави заби и добар вид, а тоа што се витка како змија се должи на неговата голема еластичност.
Освен добрата форма на телото тој го одржува и мозокот во добра форма, односно има добар ментален став што е ретко кај постарите луѓе денес.
Ни преостанува уште да го погледнеме неговото видео на кое ја демонстрира еластичноста на своето тело.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=AUgFtJZS1MI[/youtube]

Посетено 1.968 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!