Сендвич со облак

oblak-pocetna_majkatiitatkoti
Небо горе
Небо долу
Во средина – облак
Од горе – сусам од ѕвезди
Од долу – чинија од поле
И салфетка од шума
Не грицкај како глушец
Загризи крупно и храбро
Загризи како човек
Посетено 497 пати