Наместо да молат да креираат наместо да просат да заработат

majki-terezi-naslovna_majkatitatkoti
Дечиња облечени како Мајка Тереза
наредени на улица просат за поплавените
Да, буквално од мали ги учат да молат и просат
Наместо тоа можеле да им дадат
боици и хартија па да продаваат
свои цртежи и песни
Наместо да молат да креираат
наместо да просат да заработат
А секој ќе купи некое нивно цртежче или песничка
и ќе даде повеќе пари него што ќе фрли денар-два
А за чувствата……наместо да дојде дома и каже
„мамо продадов цреж за поплавените деца :)))“
ќе каже „мамо ми фрлија 5 денари пред нозе
како коска на куче…“
А и на донаторот ќе му остане успомена за цел живот
Посетено 496 пати

Watch Scum's Wish Episode 12 at Crunchyroll crunchyroll free premium account 2020

Watch Cells at Work!! Episode 3 (https://animeheaven.pro/m/D5dQ/ep-3) at AnimeHeaven hunter x hunter anime heaven