Најзагадената Река Во Светот


Ова е реката Цитарум во Индонезија, позната како најзагадената река во светот. Таа е од големо значење за жителите на Западна Јава. Водата ја користат за земјоделието, рибарството, индустријата, канализацијата. На реката се инсталирани три хидроцентрали кои ги снабдуваат со електрична енергија областите на Бандунг и Голема Џакарта.
Посетено 2.182 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!