„Мозила“ го гаси „Фајерфокс“ и отпушта вработени

[fblike]firefoxСпоред информациите на „Си-нет“, компанијата ќе ја напушти потпретседателот Ари Џакси и директорот за развој Бертран Нојвикс. Од „Мозила“ го потврдија „затворањето“ на овој проект, но не прецизираа колку работници ќе отпуштат. Тие соопштуваат и дека на некои вработени ќе им биде понудено место во другите оддели на компанијата.
– Мораме да го смениме нашиот пристап кон Интернет, па се вративме чекор назад и се фокусираме на комерцијалното производство, на научно истражување и развој – велат од „Мозила“.
Откако „Хром“ ја заземаа доминантната позиција меѓу интернет пребарувачите, компанијата се фокусираше на развојот на оперативниот систем „Фајерфокс“ за мобилни уреди, но експериментот не успеа.
Извор
LogoNM-maloZA VO TEXT [ Public_Јагер_DJeDarko_Majkatiitatkoti ]

Посетено 784 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!