Месечината Пријде Најблиску До Земјата И Стана “Крвава” (Видео)

[fblike]mesecina zemja_majkatiitatkoti
Во раните утрински часови на 28 септември, Месечината достигна Perigee, точка на патеката во која е најблиску до Земјата
Само еден час подоцна, дојде до потполно затемнување, а ретката комбинација на двата небесни настани ја предизвикани т.н. “крвава Месечината” – феноменот кога делумно затскриената месечината сјае со црвена или портокалова боја.
Само час по најсветлиот миг, сенката на Земјата во потполност ја затскри, а таа поради специфичната рефракција на сончевата светлина стана црвена.

Посетено 829 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!