Ме прашува професорката по психологија да дефинирам ‘самодоверба’…

Гледам еден колега, искача од кабинет накурчен, паднал на испит по мотивациона психологија.

-Е шо бидна бе? – прашувам
-Ме бутна, шо… – ми вика
-Е шо те праша?
-Да дефинирам стручно шо е самодоверба.
-И?
-И и кажав дека тоа е муда, само културно, одма нешто фаци ми праи, ми се дере, ми вика да искачам. Свашта…

 

Посетено 823 пати