Малку Познат Факт: Океаните И Кислородот

70% од кислородот ни доаѓа од океаните, односно од фитопланктонот


ПРАШАЊЕ:

И ПОКРАЈ ОВАЈ, ЗОШТО СЕУШТЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА ДИШЕМЕ ПОД ВОДА?

Посетено 633 пати