Македонизам, Хиндуизам и Будизам

sarmi
У хиндуизмот и будизмот, чинот кој шо без исклучок почнува ради некоја причинско-последична врска, и како збир на дела го одредува сегашнио и иднио живот се вика Карма. Исто е и кај нас, само уместо ‘К’ почнува со ‘С’.
Посетено 369 пати