Македонија во 3350-та година

3550-та година, пост-апокалиптично доба.
Цела планета Земја е у руини,
пепел и јагленосани остатоци од катаклизмичниот удар.
Атерираат вселенски летала,
а од нив излават комшии од некој друг универзум.
Дошле да испитаат шо имало тука пред да настапи конечниот крај
слушале многу јаки муабети за ова поднебје и надземје.
После напорно и долго копање
не нашле ништо посебно,
освен
Salomon цокули, Nokia 3310,
егото на Љубомир Фрчковски, ФАП у лер избацен шо уште работи,
плоча од Моторхед
и манифестот ВМРО ДПМНЕ.
Посетено 315 пати