Кога сексот е најдобар?

Изненадувачки нови податоци откриваат дека најдобриот секс во животот допрва доаѓа

[dropcap]„К[/dropcap]ога луѓето го имаат најдобриот секс во животот?“, е едно од прашањата на новото истражување спроведено од онлајн платформата Happify. Оваа студија, уживањето во сексуалните односи го поврзува со возраста, а исто така го испитува и квалитетот на сексот во брак, со цел да ги преиспита верувањата дека најдобрите сексуални искуства се во младоста и надвор од бракот.

koga-seksot-e-najdobar_image

Испитаниците, кои биле на возраст над 50 години, се изјасниле дека најдобриот секс се доживува после 40 тата година од животот, конкретно на возраст од 46 години.

 

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/koga-seksot-e-najdobar/”]Другите интересни податоци прочитајте ги овде[/button]

Посетено 1.947 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.