Книга За Најинтересните Детали Од Животот На Бил Мареј

[fblike]“The Big Bad Book of Bill Murray”
bill-murray-biography-pocetna_majkatiitatkotiБил Мареј никогаш не престанува да не изненадува со своите екстравагантни и понекогаш изненадувачки постапки.
Robert Schnakenberg, инспириран од сето она што овој уникатен
актер го работи на големиот екран и во приватниот живот,
одлучи да му посвети цела книга насловена
“Голема Лоша Книга за Бил Мареј”
Целосниот наслов на книгата е “The Big Bad Book of Bill Murray: A Critical Appreciation of the World’s Finest Actor“, што грубо може да се преведе како “Голема лоша книга за Бил Мареј: критички осврт на најдобриот актер на светот”. Во неа Роберт Schnakenberg ги собра најинтересните детали и анегдоти за авантурите на познатиот американски актер, не запоставувајќи ги неговите авантури од филмското платно, а во рамките на книгата исто така ќе се најдат и фотографии од различни кадри на филмови, најинтересни цитати од личностите кои ги отелотвори – од бестрашниот Peter Venkman во “Ghostbusters” дo расеаниот и изгубен во преводот во Боб Харис во истоимената романтична драма на Софија Копола.
Во книгата исто така се најде простор и за fan art. Сè на сè, овој необичен актер во својата богата и долга кариера отелотворени голем број на повеќе или помалку необични ликови, а и со неговите јавни настапи не престан да ја забавува јавноста, обезбедувајќи многу материјал за возбудливата книга која, без сомнение, ќе стане бестселер.

bill-murray-biography-01 bill-murray-biography-02

Посетено 321 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!