Ќе победите бре, но каде ви отиде човечноста???

Ќе победите бре, но каде ви отиде човечноста? Како да забораваат сите на обичните луге, типично за секој избори е да се ветува кули и мангели што би рекле постарите. Дали забораваме што е најосновно во нашето кратко живеење да направиме, освен да обезбедиме егзистенција на нашето семејство, да изградиме кариера и да се стекнеме акое можно со повеќе капитал – но дали е тоа најосновно?
narod[fblike]
Добиваме капитал-снемуваме време. Добиваме пари-губиме здравје.
Имаме многу бизниси-немаме деца.
Забораваме ли што е најважно – да бидеме среќни, хумани и ако можеме да помогнеме некому-тоа не прави среќни другото е само една апстрактна замисла за убав живот но кога имаме капитал и средства тогаш поневкусна е храната што ја внесуваме, ако љубовта е за пари, нема да ја чуствуваме како она природната вистинската она едноставната-слатката.
„Секој што си поигрувасо човечката судбина , со судбината на македонскиот народ, со судбината на земјоделците кои макотрпно работат за парче леб и тоа им е одземено, се предавници . . Треба ли повеќе да се кажува, имаме ли право на живот …
Но нека ги стигне секоја солза пролеана на овој народ.

 

  Извор
24 mk logo

595х90 px-01

Посетено 424 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!