Ја и Бајага у ресторан за морски плодови

Одам у ресторан за морска храна, кркам полуживи плодови, стега ме пролив, трчам одма у вецето и праам беља. Искачам од кабината олеснан, коа гледам ред за унатре чека Бајага.

Додека мијам раци, слушам го како на шољата потпевнува:

-Веце не мирише, на ракове и шкољќе…

Посетено 1.532 пати