Инспириран Од “Господарот На Прстените” Изградил Хотел Во Стил На Хобит Куќа На Дрво

hobbit10Лоциран во Black Hills во Јужна Дакота ова место е совршено за секој фан на Middle Earth. Овој возвишен имот наречен Hobbit treehouse, кој е за изнајмуевање е во сопственост на Gordon Mack, човекот кој беше инспириран од омилениот филм “Господарот на Прстените”.  Издигнат пет метри над земјата, структурата на објектот има заоблени врати и прозорци, со внатрешен простор кој приврзаниците на Толкин ќе ги воодушеви, преку вклучување на детали како што се: Знаци на Елвиш јазикот; маска носена од страна на Саурон; и ракавица со златен прстен. Постојат дури и Хобит-папучи кои се специјално прилагодени за сите возрасни групи.
За да престојувате во оваа чудна локација, мора да си направите резервација на  Chateau De Soleil, а на респолагање имат четирите спални соби во кои можат да се сместат до 16 луѓе во исто време.
.hobbit7hobbit3hobbit2hobbit8hobbit11hobbit4hobbit5hobbit6

Chateau de Soleil: VRBO
via [Trend Hunter]

Посетено 1.347 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!