И замисли брат, ме тера да ја испраќам до дома…

Ми раскажува другар:
-Доаѓа вчера една, солидно постара од мене. Нешто пијачка на шанк, две, три, и почна муабети да ми праи. Па пијачка пет, шест, седум, па фајронт, па ај накај мене. И се како шо треба, пун пансион. И замисли брат, на крај ме тера да ја испраќам.

Ја:
-Па добро бе, шо има веза?

Другарот:
-Па нема у војска да иде, кај мажот и ќе си иде…

Посетено 1.082 пати