Грозјето Го Намалува Ризикот Од Појава На Срцеви Болести

[fblike]

grozjeto-go-namaluva-rizikot-od-pojava-na-srcevi-bolesti
Научниците го испитуваат ефектот на грозјето во намалување на ризик факторите поврзани со кардиоваскуларни болести. Тие сметаат дека грозјето во праксата делува на тој начин, токму поради содржаните во него фитохемикалии (природни антиоксиданси).

Ова истражување било спроведено со цел да се пронајде природно решение за здравствениот проблем кој засега многу Американци: високиот крвен притисок и инсулинска резистентност, што доведуваат до срцеви болести и дијабетес од типот два. Научниците од Универзитетот „Michigan Health System“ ги истражувале ефектите по здравјето од вообичаеното трпезно грозје (бело, црно и црвено). Грозјето било претворено во форма на прав и вметнато во диетата на стаорци заморчиња, како додаток на високо-масната исхрана, којашто е типична за американскиот начин на живот.

Целиот текст можете да го најдете и прочитате ТУКА

Посетено 368 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!