Гова Нодина…наскоро во вашиот град

У дневната красена елка
У подрумо кисела зелка
У џебо две плати у минус
У главата воспален синус

У елката сто лампиони
У градо преку двеста шпиони
У ќебапите овчо од кај Бриони
У желуднико се пораѓат бизони

У чорапите ѕиври стаени
У кафичите сите напраени
У патките калци ткаени
У тетратката дугови забраени

У мезето салати млечни
У пресрет и служби влечни
У туршијата камења речни
У новата да сме живи, здрави и вечни

Посетено 234 пати

AnimeDao animedao bleach: High School DxD Episode 12

AnimeHeaven animeheaven dragon ball: Watch Gintama Episode 112 (https://animeheaven.pro/m/pDo/ep-112)