Фотографии на женска форма облечена само со светлината

Во својот стремеж да создаде голи портрети “, кои не биле снимани претходно”, фотографот Дани Оливие поставува женската форма да блеска со осветлени геометриски шеми. Со користење на проектор во затемнета студио, тој го зема телото како платно, кое со наизменично осветлување ги крие своите контури.
PfrsB7m
Оливие почна да работи со светлината проекции пред околу осум години, со рафинирање на процесот од тогаш. Тој сака да соработува со танчери и други жени кои се движат во ритамот на сопствените звуци, чии тела може да брануваат низ вселената заедно со проектираниот мотив. Самите дизајни се главно апстрактни, ретко се повторуваат; секоја жена генерално има сопствени ознаки, носејки ги како белег, изградени за да одговараат на нијансите на нејзината силуета.

form1 form2 form3 form4 form5 LOGO Rimmel Banerform6 form7 form8 form9 form10

Посетено 784 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!