Есента е блуз…

esen
Есента е блуз
потсеќа на сите бивши
и прави да размислуваш
за сите сегашни…
идни биши.

Есента е блуз
како гладен црнец
сред бел ден…
како дебел белец
у сред ноќ

Есента е блуз
пее за минато
додека одбројува иднина
скришно, тивко, бавно

Есента е блуз
тага што потсеќа на среќа
кога е ладно надвор
а внатре топло…

Есента е блуз…

595х90 px-01

Посетено 248 пати