Елегии за еден студентски дом 

Елегии за еден студентски дом

Кога фанеш по Иво Лола Рибар
од кај Алумина за накај Хром
од десно ќе видеш една сива авра
Гоцета Делчев – студентски дом
У него седат деца шо немат
да платат стан у Аеродром
ногу ги е гајле, имат екипа
цел ден си се праат лом.
Мензата грме, харана им спрема
некој лепрозен гастроном
шо има веза, цревата са отпорни
и на преплет и на карцином.
Од толку влага по тие соби
се раѓат деца со Даун-синдром
Иди у вецето, промочај се малце
и пренеси некој модерен хромозом
Колку шо има коњи доле у управата
сто посто нема толку на хиподром
бонската празна, а и бонови нема
одма се осеќаш како просечен ром.
Владата дреме, куро и чуе
пијат шампањац и мезат си сом
ништо другари, не се секирајте
у шампон од коприва не удара гром.

Посетено 920 пати

Watch Haikyuu!!: To the Top Episode 10 (https://crunchyrollfree.com/m/62jl/ep-10) at website https://crunchyrollfree.com free crunchyroll account discord

Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime OAD (Dub) Episode 3 (https://animefreak.ws/m/LbwR/ep-3) at AnimeFreak anime freaks website