Менување програма

programa-tv_majkatiitatkoti
Течат вести во позадина –
од едни мед и млеко,
од други крв и гној.
Вечерта е млада убавица
што ќе остари преку ноќ.
Ѕвездите веројатно веќе излегле
на бината, но јас овојпат ќе ја
пропуштам претставата.
Нешто ми говори дека наскоро
ќе се случи нешто многу убаво,
нешто што целосно ќе ни ги
промени животите.
А сè се менува: јас, вие, градот, светот…
Несклоноста кон промени е
привилегија на самодоволните
и недоветните.
Сакале или не, се менуваме постојано,
особено во едноличноста на секојдневието.
Но некогаш треба да минат години за да
го сфатиме тоа – за себе и за она околу нас.
(Инстант-промените се најефикасни
но секогаш завршуваат со жртви.)
Ми пукна филм, станав и го
променив каналот на тевелевизорот.
Музика, и веднаш почнав да ѕенѕам со нозете.
Во ова тапа време, годи дури и мигновна
промена на расположението.
Нешто ми говори дека наскоро
ќе се случи нешто многу убаво,
нешто што целосно ќе ни ги
промени животите.
Посетено 280 пати

Watch Pretty Rhythm: Aurora Dream (Dub) Episode 51

Website https://aniwatch.pro: Watch If Her Flag Breaks aniwatch Episode 13 animes online

Gintama Season 2 (https://gogoanime.be/m/94E) Episode 51

WCOStream: Kamen Rider Zero-One: Short Anime - Everyone's Daily Life anime episode 5 online free at https://wcostream.cc wcostream pokemon

Myminifactory: https://www.myminifactory.com/users/gogoanimelol

Sites google: https://sites.google.com/view/animeheaven-official/home