Едно е да си успешна жена, друго е да си спонзоруша

edno-e-da-si-uspesna-zena-drugo-e-da-si-sponzorusa-1Поради нееднаквоста во половите, успешните жени секогаш се споредуваат со спонзорушите од страна на мажите,
а богами и жените се почесто.

 

Но, едно е да си успешна жена, а сосем друго да си спонзоруша!
Еве како ќе ги разликувате овие два поими, односно типови на жени денес кога овие вторите се повеќе застапени.
Успешна жена плаќа, спонзорушата чека да и биде платено
Без разлика дали се работи за плаќање сметка или нешто друго, успешната жена не сака некој да и пререче дека и платил било што во иднина.
Спонзорушата секогаш ќе чека да и биде платено и баш и е гајле дали ќе и биде истото преречено, таа секогаш ќе гледа само како да ве искористи.
Успешна жена има соништа кои треба да ги оствари, спонзорушата исто така има соништа, но чека друг да и ги оствари
Успешната жена е успешна бидејќи своите успеси и соништа ги остварува со сопствен труд, додека спонзорушата истите очекува некој да и ги оствари или да и ги плати.
Успешна жена не бара помош, таа помага, спонзорушата не знае за давање, таа само зема
Кога некој е во финснсиска криза, успешната жена секогаш ќе му помогне, но никогаш не бара за возврат услуга назад, додека пак спонзорушата не знае што значи да се помогне, освен кога некој треба неа да и помогне.
Таа не дава, само зема.
Успешна жена не се срами кога нема, спонзорушата веднаш бара солуција за “срамот”
Кога успешна жена е во финансиска криза не се срами да признае и сама да се потруди да ја подобри својата ситуација.
Спонзоушата усрамена од неуспехот, веднаш ќе најде спонзор кој ќе ја спонзорира во такви ситуации.
Успешна жена знае дека не зависи од никој, спонзорушата знае дека зависи од сите освен од себеси
Таа ниту сака да зависи од некого, ниту пак ќе дозволи некој да ја држи во рака, спонзорушата сите ја држат во рака и не и смета доколку зависи од сите, враќа услуги на свој начин за кој успешната жена никогаш нема ни да се осмели ниту да помисли, не пак камоли да го направи тоа.
Успешна жена е успешна по своја заслуга, спонзорушата е успешна по заслуга на спонзорите
Успешната жена знае дека успехот е само нејзина заслуга, додека спонзорушата знае дека нејзиниот успех е заслуга на нејзините спонзори.
Посетено 12.000 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!