Докажете дека сте способни да направите се што ќе посакате!

Во последно време сите знаеме дека позитивното размислување и позитивните работи кои ги правиме секојдневно, следејќи ги нашите желби и инстинкти, не водат кон позитивен успех.
dokazete-deka-ste-sposobni-da-napravite-se-sto-ke-posakate-1[fblike]
Џозеф Марфи и Ронда Бирн напишале многу книги кои ни покажуваат како треба да ги оттргнеме негативните мисли и да веруваме во себе и во нашите способности поткрепени со нашите мисли.
Бидејќи сепак мислите се тие кои испраќаат вибрација до универзумот, а запомнете дека универзумот секогаш ги исполнува вашите желби.
Зошто да се напрегате со барање решение на некој проблем, кога решението е во вас?
Почнете позитивно да размислувате и оставете го проблемот на страна, кога неговото влијание и моќ ќе се намалат врз вас, проблемот ќе почне да го губи своето значење и ќе стане глупав.
Ќе сфатите дека решението ви било пред нос цело време, но вашите негативни мисли ви ги заслепиле очите.
Дефинитивно дефиниција денес за успех е позитивното размислување.
Човек може да направи се што ќе науми се доколку верува во себе и покрај сите останати кои го туркаат надолу и го уверуваат дека не е способен, ако еден човек се одлучи да помести планина, ќе го направи тоа.
Доволно е да посака и силно да верува во себе.
Самодовербата е одлика на храбрите и успешни личности. Доколку ја немате почете да глумите дека ја поседувате, а глумењето ќе резултира со соживување со вашата улога и вие автоматски ќе добиете самодоверба како никогаш досега.
За крај… кога некој ќе ви рече – “Не си способен да го направиш тоа”, вие само насмевнете се и одговорете – “Гледај ме како го правам од денес!”
Вие го поседувате клучот до остварување на вашите соништа, никој друг.

jk banner grcija

Посетено 1.353 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!