Д Е П Р А

pilula_majkatiitatkoti
Во МК психичките заболувања, особено неврозите се многу чести состојби. Како што велат статистиките секој втор човек крка некои апчeнца. Но, муабетот за овие заболувања се’ уште е стигматизиран до крајни граници. Заболувањата на човечкиот организам треба да се третираат на ист начин. Имено, главата не е посебен орган, туку дел од телото. Затоа психичките заболувања не треба да се третираат како нешто страшно и нешто што им се случува на други луѓе. Како секоја болест, се третираат со медикаменти. Знаеме да кажеме кога некој е депресивен или анксиозен – па сам ќе си направиш да ти биде подобро и ќе си збориш и ќе ти помине. Жими мајка! Исто е како на дијабетичар да му кажеш – ај позбори си малку и нормализирај си го шеќерот на 4,5 единици, или на параплегичар – ај стани, имај малку волја, не се пренемагај и ќе видиш ќе проодиш. Е така некако звучат неуките, па дури и психотерапевти кои лечат САМО со збор. Е сега, кај нас ако некој има психички проблеми е луд, а доколку се болни останатите органи тогаш не е луд. До тука ни стига паметот! Психички болести не се лечат со разговор, туку со медикаменти, кои ќе ги потикнат биохемсиките процеси во клетките, а тие ќе си збркаат работа да го подигнат нивото на серотонинот – ’хормонот на среќата’. И не е ништо страшно да се разговара на оваа тема.

Инспирирана од утрински стaтус на Сашо Пижевски

Се враќаш од Грчка(или од било кај од странство) дома и после непуни 24 саата те фука нервоза, а за да земеш Хелекс или …

Posted by Saso Pizevski on Monday, September 18, 2017

595х90 px-01

Посетено 926 пати

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

AnimeHeaven Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 6

Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!!

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

free anime online Attack on Titan (Dub)

animeheaven es Dragon Ball Super