Чиста, недопрена среќа за 38 евра без багаж

Ја купив најефтината авионска карта
Само што се качи авионот највисоко што може
„дечко што правиш?“- ме прашува стјуардесата
кога се фатив за врата
„идам на концерт„
„каков концерт, врати се на место“
„не знаеш?..Пинк Флојд прават концерт на небо“
„ти луд да не си, немој да ја отвориш,
ќе падне авионот“
„ваш проблем“- и реков, ја отворив вратата и се фрлив
Кое блаженство, нирвана, ладен ветар ми дува 500 на саат во лице
а од сите страни се слуша Пинк Флојд
Мислам дека истовремено паднавме на земја
само што кај авионот имаше 200 мртви,
кај мене само еден, мислам дека јас бев тој
Ама вредеше…. чиста, недопрена среќа за 38 евра без багаж

Посетено 1.168 пати